Samenwerking

Om een zo optimaal mogelijke zorgverlening te bereiken, werkt Huisartsenpraktijk Schulte intensief samen met de volgende instanties:

Apotheken

Zes keer per jaar hebben huisartsen en apothekers een overleg over nieuwe geneesmiddelen en verantwoord voorschrijven van bestaande medicatie. Dit overleg wordt een Farmaco Therapeutisch Overleg (FTO) genoemd. Hierbij staan patientveiligheid en kostenbeheersing centraal.

Klik hier voor een overzicht van de samenwerkende apotheken.

Fysiotherapeuten

Met klachten van het bewegingsapparaat heeft u de keuze om direct een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Hij of zij onderzoekt u zorgvuldig. Bij vermoeden van een medisch probleem zal de therapeut contact opnemen met uw huisarts.

Binnenkort volgt hier een overzicht van de fysiotherapeuten.

Psychologische zorg

Soms kan de vrijheid van het leven flink belast worden door psychische klachten. Deze klachten horen bij het leven. Hoe hiermee om te gaan kan een groot probleem zijn. Begeleiding door een professional die voldoende veiligheid en steun biedt kan vaak een uitkomst bieden. Wij maken graag extra tijd vrij voor uw vragen. Wij kunnen helpen met verwijzing naar de psycholoog die het beste bij u past.

Binnenkort volgt hier een overzicht van de psychologische zorg.

Ziekenhuis

De praktijk heeft een haast vanzelfsprekende relatie met het Beatrixziekenhuis. Vele afdelingen staan in verbinding met topziekenhuizen en academische centra.
Het ziekenhuis is onderdeel van Rivas. Deze organisatie van thuiszorg, verzorgings- en verpleeghuizen is diepgeworteld in het rivierenland waar voor elkaar zorgen nog gewoon is. Vele netwerken, professioneel en privé, maken het mogelijk dat huisarts en specialist, wijkverpleegkundige, thuishulp maar ook mantelzorgers elkaar snel weten te vinden om het beste voor de patiënt te realiseren. Al deze netwerken staan altijd open voor suggesties van de patiënt.

Boven alles staat het vertrouwen. Zonder dit is zorg ontvangen, maar ook zorg geven, niet mogelijk.

Klik hier om naar de website te gaan.

Gorinchemse Huisartsen Kring

De Gorinchem Huisartsen Kring bestaat uit 14 praktijken in Gorinchem, 1 in Vuren en 1 in Herwijnen. Het is een actieve en ambitieuze groep met een diverse samenstelling van dorpspraktijk met apotheek tot gezondheidscentrum. Velen zijn actief op het gebied van bestuur, opleiding en wetenschap. De groep is maatschappelijk betrokken en vooruitstrevend in ketenzorg en ICT.

De leden hebben zich contractueel gebonden aan kwaliteit en continuïteit. De Kring vergadert elke 6 weken. Zij heeft samenwerkingsverbanden met o.a. de Centrale Huisartsen Post, Beatrixziekenhuis, ketenzorggroepen, apothekers en andere zorgverleners in de eerste lijn. Er is regelmatig overleg met gemeente en zorgverzekeraars.

De groep werkt vanuit het concept van de continue, persoonlijke en integrale zorg. De patiënt staat centraal. De arts-patiënt relatie is een vertrouwensrelatie die steeds gevoed wordt door persoonlijke aandacht. Bedrijfsmatige aspecten zijn middel, geen doel.
De Kring neemt haar verantwoordelijkheid voor bezuiniging in de zorg, maar verwacht hetzelfde van verzekeraars en overheid. Alleen zo is zuinig en zinnig beleid, gebaseerd op Evidence based Medicine mogelijk.
De Gorinchemse Huisartsen Kring staat voor deze principes.

Klik hier om naar de website te gaan.

Centrale Huisartsenpost Gorinchem

Heeft u 's avonds, 's nachts of in het weekend een doktor nodig, dan kunt u contact opnemen met de Centrale Huisartsenpost Gorinchem. Een doktersassistente staat u te woord en zal uw klacht beoordelen. Dit kan leiden tot een afspraak voor een consult of indien noodzakelijk een huisbezoek door de dienstdoende huisarts.

De Centrale Huisartsenpost Gorinchem ligt direct naast de afdeling Spoedeisende hulp van het Beatrixziekenhuis en is goed ingericht met een eigen dienstapotheek.

Klik hier om naar de website te gaan.

Huisartsenpraktijk Schulte

Robberstraat 21
4201 AK Gorinchem
Tel. 0183 - 631048

info@praktijkschulte.nl
www.praktijkschulte.nl

Routebeschrijving:

Heeft u een vraag of opmerking?

Heeft u een vraag voor onze huisarts of onze praktijk? Of heeft u een opmerking?

Herhaalrecepten

U kunt ook via onze website uw herhaalrecepten bestellen door een kort formulier in te vullen.