Nieuws en berichten

ACTUEEL


29 juni 2023 Nieuws

De griep- en pneumokokkenprikken worden in de praktijk aan de Robberstraat  gegeven op donderdag 19 oktober 2023 tussen 14.00 en 20.00 uur.

Als u niet kunt komen is er een inhaaldag op donderdag 26 oktober 2023 tussen 15.00 en 18.00 uur.

Bent u verkouden? Blijf thuis bij klachten van hoesten, niezen, keelpijn, geen reuk of smaak. U kunt dan gebruik maken van de inhaaldag.

Neemt u s.v.p. de uitnodigingsbrief mee als u de prik komt halen.

U krijgt de prik in de schouder, draag kleding waarmee u gemakkelijk de schouder kunt vrijmaken.

 

A.J. Schulte, 29 juni 20233 maart 2020 Nieuws

Sinds vrijdag 28 februari 2020 is het Corona virus geconstateerd in Nederland. Het aantal besmettingen is sindsdien uitgebreid.

Waar kunt u terecht met vragen over het Corona virus?

  • U kunt de website van het RIVM bekijken, hier staan antwoorden op de meest gestelde vragen.
  • Staat uw vraag er niet tussen;  bel dan het landelijk publieksinformatienummer: RIVM 0800-1351

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Om besmettingen te voorkomen vragen wij u NIET naar de praktijk te komen, maar telefonisch contact op te nemen met de praktijk.

Bel de GGD als onderstaand voor u geldt:
Koorts* (ten minste 38 graden Celsius) én ten minste één van de volgende luchtwegklachten: hoesten, kortademigheid, verkoudheid. Laat u in dit geval testen, telefoonnummer GGD: 0800-1202.

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus  te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:

  • Was uw handen regelmatig met zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

 

 

 16 april 2019 Nieuws

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij de huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren is toegenomen. Met ingang van 1 juni 2019 zullen we een “no-show” tarief invoeren.

Waarom een “no show” tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken, door op tijd uw afspraak af te zeggen indien u verhinderd bent.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24uur van tevoren bij de assistente. De afspraak wordt dan uit onze agenda verwijderd, wij kunnen dan een andere patiënt helpen. U kunt dan vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken, wanneer dit in uw agenda past.

Hoogte van het “no show” tarief

De tarieven die wij hiervoor hanteren zijn verschillend, de tarieven zijn voor een enkel consult (10min) €15,00 en voor een dubbelconsult (20min) €30,00.
Bij de praktijkondersteuner GGZ wordt een “no show” tarief gerekend van €30,00 per consult, dit omdat daar langere tijden voor gereserveerd zijn.

LET OP: de “no show” facturen worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed!


Over de praktijk

Praktijk Schulte is een kleinschalige huisartsenpraktijk in het centrum van Gorinchem, met een persoonlijke benadering.

Lees meer…

Contact

0183 – 631 048 (algemeen)

info@praktijkschulte.nl

Copyright 2018 Huisartsenpraktijk Schulte

Robberstraat 21