Nieuws en berichten

ACTUEEL

Invoering no-show tarief

16 april 2019

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij de huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren is toegenomen. Met ingang van 1 juni 2019 zullen we een “no-show” tarief invoeren.

Waarom een “no show” tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken, door op tijd uw afspraak af te zeggen indien u verhinderd bent.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24uur van tevoren bij de assistente. De afspraak wordt dan uit onze agenda verwijderd, wij kunnen dan een andere patiënt helpen. U kunt dan vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken, wanneer dit in uw agenda past.

Hoogte van het “no show” tarief

De tarieven die wij hiervoor hanteren zijn verschillend, de tarieven zijn voor een enkel consult (10min) €15,00 en voor een dubbelconsult (20min) €30,00.
Bij de praktijkondersteuner GGZ wordt een “no show” tarief gerekend van €30,00 per consult, dit omdat daar langere tijden voor gereserveerd zijn.

LET OP: de “no show” facturen worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed!

Over de praktijk

Praktijk Schulte is een kleinschalige huisartsenpraktijk in het centrum van Gorinchem, met een persoonlijke benadering.

Lees meer…

Contact

0183 – 631 048 (algemeen)

info@praktijkschulte.nl

Copyright 2018 Huisartsenpraktijk Schulte

Robberstraat 21